Rólam

 


Deme-Nagy ÁgnesDeme-Nagy Ágnes vagyok, 31 éves, sportrehabilitációs tréner, életmód- és táplálkozási tanácsadó, sporttáplálkozási szakértő és aerobik edző.

Néhány éve ez a mondat valahogy így hangzott volna: dr.Deme-Nagy Ágnes, pályakezdő jogász. 2013-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetemen, de azóta nagyot fordult velem a világ. Egy egészségügyi probléma miatt kezdtem el foglalkozni a táplálkozástudománnyal és megismerkedni a vitaminokkal, táplálék-kiegészítőkkel. Ekkor már lassan 10 éve küzdöttem olyan gondokkal, amelyeket gyógyszerekkel sem sikerült orvosolni, maximum csak a tüneteimet enyhíteni ideig-óráig. Amikor a saját problémámat életmódváltással, teljes értékű táplálkozással maximálisan sikerült kezelnem, rájöttem arra, hogy rengeteg a tévhit az egészséges életmóddal kapcsolatban! A médiából naponta zúdul ránk valamilyen okosság arról, hogy ezután csak bio élelmiszereket ehetünk vagy éppen kizárólag vegán vagy paleo módra táplálkozhatunk, ha hosszú és egészséges életet szeretnénk magunknak. Ember legyen a talpán, aki egészségesebben szeretne élni és ennek a hogyanját az interneten akarja kideríteni!

Én is beleestem ebbe a hibába, aminek az eredménye félévente +10 vagy épp -10 kg volt, de utóbbi sajnos soha nem tartósan. Amióta azonban kidolgoztam magamnak egy teljes mértékben tartható, kiegyensúlyozott táplálkozási rendet, és a sport is helyére került az életemben, azóta nem csak lefogytam, hanem már több mint 5 éve tartom a súlyomat. Jöhet bármi, egy hét kimaradt mozgás, vagy egy szülinapi hétvége, nyaralás, tudom jól, ha visszatérek az alapokhoz, teljesen rendben leszek! Ezt a szemléletmódot igyekszem átadni a vendégeimnek, hogy megspóroljak nekik némi időt, energiát és mérgelődést, ha a helyes utat keresik!

Ami pedig a sportot illeti...

Kevesen tudjátok rólam, hogy úgy kezdtem el az edző képzést, hogy soha nem akartam aerobik órákat tartani. A fejemben volt egy kép, hogy egyszer szeretnék egy egészségközpontot, ahol test és lélek egyszerre kap muníciót a fejlődéshez, mind táplálkozás, mozgás és szellemi téren is. Mindenképp fontosnak tartottam, hogy legyen a helyen egy aerobik terem. Ezért kezdtem el többek között edzőnek is tanulni. Aztán az élet úgy hozta, hogy a kedvenc edzésem oktatója kész tények elé állított: ő Budapestre költözik, és vagy megcsinálom a képzést és Beautyrobic edző leszek, vagy megszűnik a debreceni lelkes kis csapat. Így rövid gondolkodás után belevágtam a kihívásba és a főállásom mellett, pusztán hobbiból kezdtem el órákat tartani. Mint minden más területén az életemnek, itt is maximális erőbedobással vetettem bele magam a szervezésbe és a munkába. Idővel aztán beindultak a dolgok és a kitartás meghozta az eredményét, egyre nagyobbra nőtt a Beautyrobic Debrecen!

Mivel egyre jobb és szélesebb látókörű szakember akarok lenni, állandóan képzem magam. Minél többet tudok az emberi testről, annál inkább lenyűgöz! Az összefüggésekre rádöbbenve egyre több területen tapasztalom, hogy segítségre és valódi tudásra van szükség, ezért mindig jobban éget a vágy, hogy minél több esetben, egyre több embernek tudjak segíteni az általam megszerzett tudással!

Ezért hoztam létre a saját koncepciójú edzéseimet is, pontosan körülhatárolt célcsoportokkal, hogy minél több területen tudjak segíteni: így jött a hengeres óra gondolata, mert annyira megszerettem ezt az eszközt és olyan sokat segített nekem, hogy ezt minél több emberrel meg akarom ismertetni. A nyújtás órák szükségét még vendégként éreztem: azt tapasztaltam, hogy egy átlagos aerobik edzésen jó, ha 5 percet foglalkoznak a nyújtással (én minden órámon min. 10-percet), de a fejlődéshez még ez is kevés. A kismama tornát szerintem nem kell magyaráznom: abban a csodaszép időszakban sem szeretnék elszakadni a vendégeimtől, amíg babát várnak, és nagyon fontosnak tartom ezen idő alatt is a mozgást, és az egészséges táplálkozást, mert ekkor már nem csak magunkért vagyunk felelősek. A gerinctorna és mobilizáció nagyon fontos, mert abban a világban, ahol a maximumot is kisajtoljuk magunkból és a végletekig kizsigereljük a testünket, bizony már fiatal korban is előfordulnak olyan testi elváltozások, amelyek rövid távon is érezhetően, de hosszú távon még jobban megkeserítik a mindennapjainkat és csökkentik az életminőségünket. Minél hamarabb kezdünk el ezzel foglalkozni és a mozgáson kívül akár több dologra is odafigyelni, annál nagyobb eséllyel állítjuk meg vagy sok esetben fordítjuk meg az ilyen folyamatokat és teszünk azért, hogy sokáig ép testben, boldogan, energiától duzzadóan tegyük a dolgunkat a világban és építsük a környezetünket!

Az összes általam tartott edzésben közös az, hogy minden alkalommal adni akarok a vendégeimnek, és nem csak a mozgás örömét! Fontos nekem, hogy jól érezzétek magatokat, hogy valóban kikapcsolódhassatok a nálam töltött idő alatt! És nem csak abban a 60 percben, amíg a tükör előtt álltok, hanem az edzés előtt és után is, végig, amíg a stúdióban vagytok!

2018 tavaszán megnyitott életmód stúdiómban, a FittyLandben ma már nem csak táplálkozási tanácsadással, vitaminokkal és csoportos edzésekkel kapcsolatban találtok meg, hanem privát órákkal, sportprevencióval és rehabilitációval, fizioterápiás eljárásokkal (kinesio tape, NRX, flossing, köpöly, triggerpont oldás, heglazítás, stb.) és időről időre a női lét különböző területeit boncolgató workshopokkal is! Ezen kívül posztnatális trénerként szülés utáni regenerációval is foglalkozom, és a Fitmummy koncepciója szerint segítek a szétnyílt hasizom, meggyengült medencefenéki izmok rehabilitációjában és egyéb várandósság, szülés miatt fellépő mozgásszervi problémák helyreállításában.

 

Ebbe kóstolhattok bele akkor, ha ellátogattok hozzám a FittyLandbe, várlak Titeket szeretettel!

 

Táplálkozás- és sportszakmai tanulmányaim:

2020 Balance Akadémia - Képalkotó vizsgálatok (CT, MR, RTG és UH) és leletértelmezés workshop

2020 Balance Akadémia - Hegkezelés

2020 Balance Akadémia - Triggerpont terápia és fascia lazító technikák

2019 Balance Akadémia NRX - Dinamikus ízületstabilizálás és korrekció 

2019 Balance Akadémia Köpölyözés workshop 

2019 Balance Akadémia Sportprevenciós és rehabilitációs tréner 

2019 Almásy Mozgásakadémia Inzulinrezisztencia szeminárium

2019 Almásy mozgásakadémia Mummy Tummy Trainer - szülés utáni regenerácó 

2019 Balance Akadémia Gerincproblémák holisztikus szemléletű prevenciója és rehabilitációja 

2019 Balance Akadémia Kinesio taping kismamáknak  

2019 Balance Akadémia Kinesio taping/sporttaping – haladó

2018 Balance Akadémia Kinesio taping/sporttaping – alap képzés 

2018 Fitness Akadémia Stretching, ízületi mozgékonyság, mobilitás 

2018 Fitness Akadémia Kismama torna oktató 

2018 SMRSystem SMR tanfolyam  

2016 Beautyrobic Core edző

2016 Beautyrobic edző

2016 EFI Aerobik edző 

2015 Weider Professional Életmód és táplálkozási tanácsadó, sporttáplálkozás és táplálék kiegészítés