Edzéstípusok

Egy hosszú, kimerítő munkanap után itt igazán kikapcsolhatsz és nőnek érezheted Magad egy vérpezsdítő Beautyrobic vagy BeautyCore edzésen! Az órák alap pillérei a csípő, a derék, a has, a hát és a popsi formálása és karcsúsítása. Eszközeink segítségével pedig megdolgoztatjuk a láb és a kar izmait is. Gyakorlataink erősítik a hátat, hozzásegítenek a szép tartás megőrzéséhez. A látványos változásokat már egy hónap után észre fogod venni. Az órák nem koreografáltak, így bárki bármikor könnyen bekapcsolódhat és rövid időn belül elsajátíthatja az edzéseken használt gyakorlatokat. A mozdulatok nagyszámú ismétlése által érjük el a hatékony zsírégetést. Mindkétfajta edzést 28-32 fokos teremben tartjuk, ezzel is intenzívebbé téve a zsírégetést. Ezáltal nem csak hatékonyan fogyasztanak, de szépítik a bőrt, valamint a meleg elősegíti az izmok megfelelő bemelegítését, minimalizálva ezzel a sérülések kialakulását. További különlegesség, hogy az edzések előtt speciális zsírégető olajjal kenjük be a „problémás” testrészeket; a hasat, a popsit és a combokat. Az olajokban olyan hatékony összetevők vannak, mint a kókuszolaj, argán olaj, rozmaring olaj vagy kukoricacsíra olaj, melyek vitaminokban, ásványi sókban és antioxidánsokban is gazdagok. A zöld tea kivonat a koffeinnel együtt fokozza a vérkeringést, így segítenek a bőr feszesítésében. Az órákon igazi szexi, vérpezsdítő zene szól, ami segít teljesen kikapcsolódni és elfelejteni a napi stresszt. 

                                

 

Ha valami igazán egyedi újdonságot szeretnél kipróbálni, ami egyszerre hatékony zsírégetés és még a narancsbőr ellen is felveszi a harcot, szeretettel várunk SMR Strength&Stretch edzésünkön, ahol a kimerítő edzés után még egy klassz kis masszázsban is részed lesz! Az SMR henger nem új találmány, de a fitnesz ipar az elmúlt években tette igazán ismertté: ma már minden edzőteremben használják hobbi és versenysportolók egyaránt levezetésként, néha pedig bemelegítésként is. A mi óráink különlegessége, hogy különböző erősítő és koordinációs, egyensúlyfejlesztő gyakolratok része is ez a szuper eszköz, ami újabb kihívás elé állítja még a tapasztalt vendégeket is! Aki pedig sikerrel veszi az akadályokat, az óra végi 20 perces önmasszázs során minden porcikáját átgyúrhatja.  
Ha nem engedheted meg Magadnak, hogy minden edzés után masszőrhöz is ellátogass, ez lesz a Te mozgásformád: itt az SMR hengernek köszönehtően minden óra végén garantált a lazítás!

                           


fittystretchHa a nyújtás szerelmese vagy, esetleg épp ellenkezőleg, a spárga még csak legmerészebb álmaidban sem szerepel, de szeretnél fejlődni ezen a téren is, FittyStretch-en a helyed! Hatékony mobilizáló- és nyújtás óra, ahol a sajáttempódban, kényelmesen haladva érheted el a magad elé kitűzött célokat. Az edzés különlegessége, hogy nem csak a jól ismert nyújtó gyakorlatokat ismételjük unásig és az izmokkal nem külön-külön, egyesével foglalkozunk, hanem a modern kutatásokon alapuló fasciális szemléletnek megfelelően teljes izomláncokon dolgozunk. Ezzel párhuzamosan pedig az egész testünket behálózó, az izmainkat is bepólyáló kötőszövetes réteg, a fascia lazítására is nagy hangsúlyt fektetünk. Ha korábban kellemetlen tapasztalataid voltak a nyújtással, mert csak az erőszakos, hosszú percekig kitartott módszert ismerted, mindenképp próbáld ki a FittyStretchet is! Garantáltan megváltozik majd a véleményed a stretchingről, és ha a speciális mozdulatoknak köszönhetően nem is, az óra végi pár perces relaxációnak hála biztosan kellemesen ellazulva távozol tőlünk! 

 

fittymommy

Mindig is sportoltál és ezt kismamaként sem szeretnéd abbahagyni? Kiver a víz a lassú tempójú kismamajógától és hiányzik az izzadás? Ha az orvosod is engedélyezi, szeretettel várunk FittyMommy óránkon, amely speciálisan kismamák számára lett kifejlesztve! A várandósság gyönyörű időszak, és ha megfelelő figyelmet fordítasz a megváltozott tested igényeire, maximálisan ki is élvezheted minden csodáját! Edzéseink az ilyenkor nagy igénybevételnek kitett testrészek lazítására, valamint a gyengülésre hajlamos izmok erősítésére épülnek. Az óra kiscsoportos, amely biztosítja, hogy a résztvevők pillanatnyi állapotának megfelelően építsük fel azt, így mindig az kerül előtérbe, ami éppen aktuálisan a legfontosabb: ha például valaki szeméremcsonti fájdalmakkal küzd, akkor nagyobb hangsúlyt fektetünk a csípőmobilizálásra; ha pedig úgy érzed, hogy elszakad a derekad, akkor gerinctorna-elemekkel bővítjük a mozgássort; és ha netán a rendszeres mozgás ellenére is vizesedést, lábdagadást tapasztalnál, vénástorna-gyakorlatokat is beépítünk a programba. A gátizom-tudatosítás is az órák rendszeres eleme, amely hatalmas előnyt jelent majd a szülés utáni hatékonyabb regenerációban is.

 

Régóta nem edzettél, ülőmunkát végzel és szeretnéd picit a tartásodat javítani és megelőzni a komolyabb hátfájdalmakat? Gyere és próbáld ki Mobilizációs Gerinctornánkat, amiben biztosan nem fogsz csalódni! Felejtsd el a klasszikus, hason fekvős, lassú tempójú “nagyitornát”, mert ezt a különleges mozgásprogramot kortól és fizikai állapottól függetlenül biztosan élvezni fogod! Nincs két egyforma óra: olykor az eg0yensúlyfejlesztésre helyezzük a hangsúlyt, máskor különböző eszközökkel állítjuk kihívás elé rég elfeledett mélyizmainkat és serkentjük őket munkára, hogy a mindennapok során stabilan biztosíthassák a helyes tartásunkat ülés, állás és mozgás közben egyaránt.  

 

 

 

 

 

Immár a FittyLandben is elérhető az első komplex, gyógytornásszal kifejlesztett szülés utáni regenerációs program, a FitMummy Program (régi nevén MummyTummy Training)! Nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszálunk, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgások (újra)tanításával is foglalkozunk, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését! Az órák kezdetben egyéniek, később kis csoportban is folytatódhat a közös munka. Semmi akadáya nincs annak, hogy a babádat is Magaddal hozd a foglalkozásokra, sőt, a tréning utolsó fázisában a gyakorlatok részese is lehet!

 

        

 

Legújabb óratípusunk a Testregenerálás (TR) - fascia tréning. Itt állandó kellék az SMR-henger, amely a fascia (a testünk minden porcikáját – csontokat, izmokat, belső szerveket - behálózó rendszer) megújítását szolgálja. Nagyon fontos szerepe van továbbá a légzőgyakorlatoknak, a test átmozgatását szolgáló mobilizáló feladatoknak, és természetesen az erősítésnek is ugyanúgy, ahogyan a nyújtásnak is! Igazán változatos mozgásanyaggal dolgozunk, hiszen a jógára, pilatesre emlékeztető mozdulatok mellett szökkenések, táncos elemek segítenek a testünk rugalmasságának helyreállításában. Fizikai állapottól, életkortól függetlenül mindenkinek ajánlott, aki tenni szeretne azért, hogy sokáig fájdalommentes, hatékony maradjon a mozgása!

  

 

A Fittykör-edzés szuper óratípus azoknak, akik nem rajonganak a csoportos órák szigorú menetrendjéért, ahol mindenki mindent egyszerre csinál. Egy alapos bemelegítés után ugyanis mindenki különböző állomásokon halad végig, ahol az egyes feladatokat meghatározott ideig végezzük. Rövid szünetet követően mindenki állomást – ezzel együtt feladatot - vált, az óra végén pedig közös nyújtással, relaxációval zárunk. A kiscsoportos köredzés fókuszában az alakformálás, zsírégetés, erősítés és a mindezekhez nélkülözhetetlen egészséges, fájdalommentes testi állapot elérése áll! A létszám limitált, min. 3, max. 10 fő jelenlétével tartjuk meg az edzéseket. Ez az óratípus valójában átmenetet képez az egyéni és a csoportos foglalkozások között, hiszen a kis létszám és az óra jellege miatt lehetőség van arra, hogy minden résztvevő a céljainak megfelelő gyakorlatokat végezzen a pillanatnyi fizikai állapotának megfelelő nehézségi fokon, méghozzá folyamatos edzői irányítás alatt! Mindezeknek köszönhetően garantált a folyamatos fejlődés és a jó hangulat!

 

Minden edzésünk 60 perces, és előzetes bejelentkezéshez kötött. Helyet foglalni az “Időpontfoglalás” menüpont alatt tudsz.

Minden óratípusunk elérhető privát vagy kiscsoportos edzés keretein belül is, amelyen még inkább személyre szabott mozgásprogramban részesülhetsz! Ehhez időpontot egyeztetni az “Időpontfoglalás” menüpont második felében, a “Bejelentkezés tanácsadásra, állapotfelmérésre vagy privát órára” résznél tudsz.

Ha bizonytalan vagy benne, melyik edzéstípus lenne a legalkalmasabb a céljaid elérésére, jelentkezz be állapotfelmérésre, ahol kiderítjük, hogy a pillanatnyi fizikai állapotodon mivel tudsz a leghatékonyabban fejleszteni! 

 

Deme-Nagy Ágnes

Deme-Nagy Ágnes

30 éves, életmód- és táplálkozási tanácsadó, sporttáplálkozási szakértő és aerobik edző.

Rólam